Привітання

Шановні члени Колегії, керівники структурних підрозділів,члени Головної ради Товариства, дослідники, знавці стародавньої історії нашої землі, пам’яткоохоронці!

Українське товариство охорони пам’яток  історії та культури»  сердечно  вітає  вас із   Великоднем! Нехай це величне свято наповнить серця світлими почуттями надії на перемогу над лютим ворогом, подарує мир, злагоду, щастя та добро.

За два останні місяці ми навчилися цінувати прості речі й події, допомогу і захист, терпіння та турботу,  тапер вчимося бути вдячними за все те, що маємо.  

Радість Великодня затьмарює запекла війна, яка руйнує все, що ми так любимо та бережемо. До переліку пошкоджень об’єктів культурної спадщини постійно додаються нові руйнування і втрати. Не  всі прихожани цьогоріч освятять паску в рідному храмі, адже від окупантів постраждало багато наших святинь, не пролунають великодні дзвони в 92 релігійних спорудах, їх пошкоджено або знищено. З них 35 – перебувають на обліку як пам’ятки історії, архітектури та містобудування. 

Наші захисники щодня наближають той день, коли росіяни не лише дуже пожалкують про злочинні бомбардування, пожежі, забрані людські життя, а і понесуть за це жорстоке покарання,кожен, хто плюндрував нашу землю! Світ, який сьогодні підтримує і захоплюється Україною, доведе  їм, що руйнування об’єктів культурної спадщини – це воєнний злочин за Гаазькою конвенцією 1954 року. Товариство фіксує фото- та відео- докази воєнних злочинів.

Сьогодні десятки членів нашої громадської організації наближають перемогу – пам’яткознавці взяли зброю до рук, вони серед найактивніших волонтерів,  воєнних експертів, а один з нас випікає і щоденно відправляє на фронт свіжий хліб.

Агресору не зламати український дух! Наближаймо перемогу!

Бажаю вам радості, здоров’я, добробуту і благополуччя.  Христос Воскрес!

Схожі статті