В галереї Товариства відкрита виставка Наталії Павлусенко “Герої козацької України”, присвячена 25-річчю прийняття української Конституції

Українське товариство охорони пам’яток історії та культури
вітає всіх з 25-ю річницею прийняття Конституції України
і бажає всім мати змогу і можливість реалізовувати свої громадянські права і свободи,
закріплені цим визначним документом сучасності.
З нагоди цього доленосного для українського народу дня
Товариство дарує всім можливість відвідати
виставку портретів “Герої козацької України”.

В галереї “Печерська” з 25.06.3021 розпочала свою роботу виставка відомої української мисткині Наталії Павлусенко “Гетьман Пилип Орлик та “Герої козацької України”.
Виставка організована Громадською організацією “Громадський рух “Почайна” та Історико-культурним туристичним центром “Річкова Брама Києва”, за підтримки Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, Національного заповідника “Софія Київська”, Громадської організації “Екопарк Осокорки”.
Відкриття виставки відбулося за участі Голови Товариства Марини Іванівни Бур’янової, Заслуженого артиста України Тараса Жирко та відомих науковців: д.і.н В’ячеслава Корнієнко, авторки досліджень для наукових реконструкцій представлених на виставці портретів – Ольги Ковалевської, к.і.н. Дмитра Корнієнко, к.і.н Євгена Костюка.

Також учасники відкриття мали можливість прослухати авторську екскурсією Наталія Павлусенко, сповнненої захоплюючих подробиць роботи над історичною реконструкцією кожного з портретів кошових отаманів та гетьманів, представлених в експозиції.
Експозицію доповнюють унікальні реконструкції старовинної зброї від “Кузні фантазій”.
Привітний простір галереї “Печерська” приймає відвідувачів у робочі дні з 11:00 до 18:00.
Виставка триватиме до 23.07.2021.

Схожі статті