Нам цікаво знати хто є читачем наших інтернет-ресурсів

Для вивчення кола залучених до інтернет ресурсів читачів, які цікавляться життям та роботою Товариства, періодично проводимо моніторинг статистичної інформації. Серед читачів на Facebook сторінці Товариства (а сторінка існує лише три місяці) є представники кількох країн. Зокрема, вже кілька тижнів наші повідомлення є цікавими для читача з австрійського міста Грац. 

       Про саме місто Грац ми вмістили окрему публікацію в розділі «Для туристів» нашого сайту за посиланням http://pamjatky.org.ua/project/podorozh-do-avstri%d1%97-grac/

А поки що нас зацікавило питання: чому саме з міста Грац читач став нашим постійним он-лайн відвідувачем?
Думаємо, що провідну роль в цьому зіграло зацікавлення питанням охорони та збереження культурної спадщини, спільне як для нас, для України, так і для Австрії й мешканця міста Грац.
Це місто – друге за величиною в Австрії, має два об’єкти, внесені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тому питання збереження, охорони, реставрації, консервації пам’яток історії та культури під спільною увагою кожного освіченого громадянина. Цей перелік питань об’єднує нас в розумінні важливості промоції власної культури та історії, що сприятиме активному розвитку туризму як найбільш дієвому інструменту такої популяризації національних надбань.
Зараз в усьому світі спостерігається тенденція приєднання до громадських рухів збереження культурної спадщини широкого загалу молодих людей, для яких охорона пам’яток є виявом їх свідомої громадянської позиції та готовності до спільної діяльності.
Українці, активно подорожуючи Європою чи працюючи за кордоном, спостерігають за культурою збереження та охорони історичних надбань і розуміють, що в наші міста та містечка, села можуть бути не менш привабливими, доглянутими, з розвиненою інфраструктурою, з туристичним потенціалом, з розвиненою мережею внутрішнього туризму.
Для Товариства – постійна присутність на нашій сторінці читача з Герца свідчить про те, що діяльність наша діяльність  цікава для мешканця австрійського міста, де велика увага приділяється охороні пам’яток – об’єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та інших культурних цінностей, зібраних в музейних колекціях міста.

Схожі статті