Рейтинговий перелік об’єктів проекту “Велика реставрація”

Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило рейтинговий перелік проектів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини, що взяли участь у відборі в рамках проекту “Велика Реставрація” у межах президентської програми “Велике будівництво”.

Нагадаємо, що над цим рейтинговим переліком працювала Експертна комісія при МКІП, до складу якої входива Голова Товариства Бур’янова Марина Іванівна.

“Велика Реставрація” виходить на новий етап. Це вагомий крок до порятунку і збереження нашої спадщини. Адже вона невід’ємна частина нашої ідентичності, історії та нас самих. Тому “Велика реставрація” наочний приклад розуміння ваги культури і поступової зміни усвідомлення та ставлення до культури на рівні держави. Обрані об’єкти – лише початок, адже із запуском процесу реставрації – його вже не спинити, що доводить досвід європейських країн”, – прокоментував Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Більше про це, а також сам рейтинговий перелік – за посиланням на сайті МКІП України https://mkip.gov.ua/news/5432.html?fbclid=IwAR2RYsIemA00jAdwcoYPohY6_dcnW2B6C8t8mpVprau3dD2th1kM_aoeK1c

Схожі статті