Фестиваль “Золоте курча”

16 жовтня 2021р. в Українському товаристві охорони пам’яток історії та культури відбувся XXY Міжнародний фестиваль фільмів і телерадіопрограм для дітей та юнацтва «ЗОЛОТЕ КУРЧА».

Фестиваль відкрили: член Спілки кіноматографістів України, режисер, постановник трюків, директор фестивалю “Золоте курча” Мисливий Валентин Михайлович; Голова Товариства, кандидат історичних наук, Заслужений працівник культури України Бур’янова Марина Іванівна.

Валентин Мисливий доповів, що в 2020-2021 році участь у конкурсній програмі фестивалю взяло участь 120 телерадіокомпаній і студій України, Узбекистану, Болгарії,Німеччини, США, Канади, Палестини. На конкурс було надіслано телевізійні програми і фільми загальною тривалістю близько 2000 хв. Відібрано 73 Українських та 12 зарубіжних кіноробіт.

Марина Бур’янова підкреслила, що розвиток дитячо-юнацької творчості в різних видах мистецтва, підтримка і збереження історичних і культурних цінностей є невід’ємною частиною нашого українського майбуття. А щорічний Всеукраїнський конкурс – огляд творчих робіт дітей та юнацтва «Збережемо спадщину – збережемо Україну», який Товариство започаткувало шість років потому і куди надходять дуже цікаві роботи, може стати багатогранною основою для майбутніх фільмів, телерадіопрограм для дітей та юнацтва.

Схожі статті