Українські пам’ятки серед перлин світової спадщини у Києві презентували унікальне видання

На початку лютого у книгарнях столиці з’явилася книга Романа Маленкова «Світова спадщина ЮНЕСКО в Україні», від видавництва «Комора». Збірка надрукована у межах мистецького проєкту, присвяченого 30 — річчю Незалежності України.

Видання має вигляд путівника, що проводить мандрівку об’єктами світової спадщини в Україні. За низкою чітких критеріїв ЮНЕСКО визначила 7 головних природних та культурних об’єктів та включила їх до свого охоронного списку. Водночас ще 17 об’єктів із регіонів нашої країни можуть потрапити нього.

Автор книги — відомий український географ, мандрівник, краєзнавець та журналіст Роман Маленков — головний редактор та співзасновник туристичного вебпорталу «Україна Інкогніта». Це найбільш інформаційно наповнений краєзнавчий портал нашої держави, що містить понад 100 тисяч сторінок та охоплює основні та маловідомі пам’ятки з усіх регіонів України.

Робота над виданням тривала майже 8 років. За цей час автор зібрав детальну інформацію щодо кожної пам’ятки, зробив власні фотографії, відібрав ключові відомості та вмістив їх у своїй книзі — «Світова спадщина ЮНЕСКО в Україні». У період роботи над цим проєктом трохи розширився попередній перелік об’єктів, який поповнився Аккерманською фортецею у місті Білгород-Дністровський на Одещині.

За словами автора на створення цієї книги його надихнула власна колекція путівників, присвячених об’єктам ЮНЕСКО у різних країнах світу. Заповітною мрією Романа Маленкова було присвятити окреме видання українським пам’яткам з переліку всесвітньої спадщини.

Це видання — не просто нова книга — це подія в історії України. Вперше за тридцять років незалежності вийшла книга про головні скарби нашої країни. Усе головне, відмічене знаком якості ЮНЕСКО. Така збірка повинна бути у кожній родині…», — зазначає автор.

Путівник містить понад 150 кольорових фото та безліч цікавих фактів та стане прекрасним подарунком для справжніх мандрівників та усіх, кому цікава українська спадщина.

До книги увійшли видатні київські пам’ятки

Софійський собор або Софія Київська

Києво-Печерська лавра

Кандидати на включення

Андріївська церква

Кирилівська церква (церква Святих Кирила та Атанасія Александрійських

Схожі статті