Шановні члени Колегії, керівники структурних підрозділів, члени Головної ради Товариства, дослідники, знавці стародавньої історії нашої землі, пам’яткоохоронці!

Українське товариство охорони пам’яток  історії та культури»  сердечно  вітає  вас  з професійним святом – Днем пам’яток  історії та культури України та Міжнародним  днем пам’яток і визначних місць.

Наша країна є однією із провідних держав Європи за кількістю об’єктів історико-культурної спадщини. В справі  охорони  та збереженні її є чималий внесок  і нашого Товариство. Та агресія росії проти України вже спричинила низку військових злочинів, серед них – зруйновані численні архітектурні шедеври, церкви, мечеті, синагоги, театри, пам’ятники, бібліотеки, музеї.                                                                                                                                              

Координаторами робочої групи Товариства вже зафіксовано більше 200 епізодів воєнних злочинів рф проти культурної спадщини в Україні. Дякую всім, хто долучився до цієї важкої, але вкрай потрібної роботи. Наше Товариство об’єднує людей з високою ерудицією й шляхетною інтелігентністю, з бездоганним знанням мови, традицій, історії та культури власного народу, з непоборною вірою у соборність суверенної Української держави. Це так важливо в умовах, коли знавіснілий ворог прагне знищити нашу історію та культурну спадщину. Внесок кожного,  сьогодні неможливо переоцінити. Незгасне прагнення зберігати культурну спадщину в Україні зародилося з перших років заснування Товариства та залишається домінуючим напрямом його діяльності до сьогодні

Схожі статті